Blue Spirit of Sebring

Vorige week schreef ik nog over mijn perfecte vakantiedag die ik heb doorgebracht. Over de slotcars (Carrera 124 Digital modellen) die ik die dag had aangeschaft, heb je nog een blogpost tegoed: het thema is Blue Spirit of Sebring.

In de winkel viel één auto mij onmiddellijk op: Chevrolet Corvette C7.R “#50, Spirit of Sebring ’65”. Dit model zou ik nooit online hebben aangeschaft. De kleurvarianten die ik tot nu toe van deze auto had gezien, spraken mij totaal niet aan. Deze blauwe versie, die ik in het echt zag staan, fluisterde mij toe “koop mij”. Aangezien je ook je gevoel moet laten spreken, heb ik deze auto gekocht.

corvette Sebring

Op één been kun je niet lopen. Dat zou een reden kunnen zijn om nog een slotcar erbij te kopen, maar dat is het niet. Ik koop altijd mijn slotcars in tweetallen. Een gekke gewoonte, maar wel één die je collectie van rijdend materiaal sneller doet uitbreiden. Vroeger kocht ik nog slotcars voor de vitrine, maar daar ben ik een paar jaar geleden mee gestopt (en heb de boel toen verkocht). Nu wil ik alleen nog auto’s om mee te racen.

De andere auto die ik heb gekocht is de Porsche 917K “Porsche Salzburg #17, Sebring 1970”.

Porsche 917K “Porsche Salzburg #17, Sebring 1970”.

Het toeval is dat beide auto’s blauw zijn en een uitvoering zijn van het moment dat ze op het circuit van ‘Sebring’ reden, van de titel van dit bericht “Blue Spirit of Sebring”.

2 gedachten over “Blue Spirit of Sebring”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *