Ninco is (bijna) geen racebaanmerk meer

Wie de racebaanindustrie een beetje volgt, heeft het wel zien aankomen.  Ninco is bijna geen racebaanmerk meer. Het merk is op sterven na dood. Erg jammer, het was zo populair. Ook ik schreef daar al over op mijn site: Ninco: ruim 20 jaar populair.

De afgelopen jaren is Ninco steeds minder slotraceartikelen gaan maken. Daarvoor in de plaats produceert Ninco nu RC-speelgoed. Bekijk de catalogus die gisteren verscheen: Ninco Catalogue 2016. Je moet helemaal naar het einde scrollen om nog wat racebanen te zien. Ninco heeft alleen nog maar de analoog baanstukken en sets zonder auto’s in de catalogus opgenomen. De oude en succesvolle slotcars zijn allemaal uit de folder verdwenen. Wat er nog wel is, is een laatste poging om nog wat auto’s te maken met een universeel chassis. Je hoeft geen profeet te zijn om te zien dat dit niets wordt. Ninco probeert wel de jonge racers te binden met een 1:43 systeem, maar dat lijkt Chinees-prutswerk te zijn.

Ninco loopt dus op de laatste benen als racebaanmerk. Jammer, want het heeft een belangrijke rol gespeeld in de wederopstanding van de racebaanhobby in de jaren negentig.

“Ieder nadeel, heb zijn voordeel” zei een veel te vroeg overleden voetballer. Voor verzamelaars is Ninco een interessant racebaanmerk geworden, omdat men weet dat het een afgebakend gebied is geworden.

3 gedachten over “Ninco is (bijna) geen racebaanmerk meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *