gerwin

Interview met Gerwin Druijff

Ik race digitaal. Beter dan dat analoog sloracen met twee spoortjes. Daarmee heb je te weinig competitie, vind ik.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Gerwin Druijff. Geboren in 1988 te Ede en nog woonachtig in Lunteren bij mijn ouders. Ik heb net een huis gekocht in Barneveld, een huis dat we nog aan het verbouwen zijn. Ik heb de opleiding installatietechniek gevolgd. En nu werkzaam in de infra. Dus de andere kant van de meters.

Je bent regelmatig te vinden op Slottrack? Kun je vertellen hoe dat zo gekomen is?
Dat is lang geleden dat weet ik zo ook niet meer. Het kwam omdat ik interesse had in slotracing en dat ik op internet aan het rond kijken was. Toen kwam ik het oude Slottrack tegen. Daar stonden een hoop mooie dingen op en ik heb er veel informatie van afgehaald. Op het oude slottrack was ik niet echt actief, maar ik keek er wel veel op.

Het nieuwe slottrack (slottrack.bbforum.be) kwam ik toevallig tegen toen het net een paar dagen oud was. Toeval omdat ik keek of het oude forum weer in de lucht was. Maar dat was niet het geval. Het is jammer dat je die oude site niet terug kan zien, omdat er nog interessante topic’s zijn die erg de moeite waard zijn.

Ben je een autoliefhebber? Volg je de autosport?
Ik heb niks met straatauto’s, motoren zijn interessanter, vooral de Supersport en Superbike modellen. En autosport F1, GP2 vind ik leuk maar Motogp, Moto2 is mooier. Ook als je de laatste wedstrijd op Phillip Island ziet. En het WSBK met Michael v/d Mark hij heeft al een paar podium plekken bij elkaar gereden in zijn eerste seizoen.

Wat was je eerste kennismaking met het slotracen?
Ik denk dat ik een jaar of 5 was. Mijn ooms hadden een AFX-racebaan door de hele woonkamer liggen met vrachtwagens en oplegger politie auto’s. En later bij vriendjes, maar thuis mochten we geen racebaan hebben, desondanks is de interesse er wel altijd geweest. Een jaar of 8 gelden kwam ik Slottrack, Racebaaninfo en racebaan.com tegen.

Van af die tijd had ik de vier grote merken met elkaar vergeleken en kwam tot conclusie dat Carrera digital 132 het beste en het meest betrouwbaar is en het beste bij mij past. Beter dan dat analoog racen met twee spoortjes. Daarmee heb je te weinig competitie, vind ik. En een jaar later heb ik twee F1 Carrera Digitaal starter setjes aangeschaft.

Race je regelmatig met anderen?
Nee eigenlijk niet. Ik ben een keer in Rotterdam geweest bij SlotRaceClub Rotterdam. En ik heb twee keer mee gedaan aan de 3-uurs race van Vlaardingen.

Ook race ik met mijn broertje, soms, als we de baan opzetten. En ik doe er momenteel te weinig mee, daar zal wel verandering in komen als de vaste baan er staat.

Ga je weleens naar racebaanbeurzen of evenementen?
Ik ben alleen naar de SLN beurs in Houten geweest. En zoals ik zei, ben ik bij de races in Vlaardingen geweest.

Wat is je favoriete racebaanmerk en waarom?
Dat is Carrera. Ik had voor dat ik een racebaan kocht op het internet gekeken naar de voordelen en de nadelen van elk merk. En bij Carrera is het enige nadeel dat de baan stukken 1:24 in plaats van 1:32 zijn, want dan kan je iets minder baan kwijt per vierkante meter. Ik vind het geen groot nadeel. En al die andere merken hadden allemaal wat. De systemen van Slot.it en Scorpius lijken me ook erg interessant.

Verzamel jij racebaanspullen, slotcars, merken?
Niet echt, ik koop alleen de auto’s die ik mooi vind of vrachtwagens. Er komen ook sidecars van BRM, die zijn ook mooi.

Wat is je favoriete merk voor slotcars?
Een echt favoriet merk heb ik niet. Het makkelijkst vind ik Carrera digital, want dan hoef je hem niet om te chippen. Als Carrera een auto niet heeft die ik wil, dan kijk ik voor een ander merk en chip ik hem.

Welke slotcar heb je als laatste aangeschaft? En welke staat er op je verlanglijstje?
De laatste auto is de Aston Martin, om precies te zijn de Carrera Digital 132 Aston Martin V12 Vantage GT3-30666.

Op het verlanglijstje staat de BRM sidecar.

Op welke ondergrond race je bij voorkeur?
Ik rij eigenlijk alleen op Carrera ondergrond. Al het andere wil ik ook nog proberen.

Heb je een vaste racebaan?
Ik heb nog geen vaste baan. Ik ben er mee bezig. Het wordt een baan voor de wegracesport, zoals F1, Sidecars, vrachtwagens, Porsche Supercup en GT-auto’s.

Welke randapparatuur gebruik je?
De originele spullen van Carrera, de PC unit en een pc.

Heb je een racekoffer en wat zit er in?
Nee ik heb geen slotracekoffer.

Heb jij een slotrace ergernis?
Ik heb eigenlijk maar een ergernis: SCX auto’s om te chippen. In vergelijking is Carrera een stuk degelijker dan SCX maar ook zwaarder.

Wat is jouw mening over digitaal slotracen?
Ik vind het beter dan analoog. Je hebt meer competitie dan dat je maar 1 tegenstander hebt. Of je moet natuurlijk een vier, zes of een acht sporen racebaan hebben. Met digitaal kan je, afhankelijk van het merk, met 6, 8 of 24 man rijden op twee spoortjes.

Ben je actief op andere slotracefora? Welke sites bezoek je regelmatig?
Ik ben actief op Slottrack.bbforum.be. En de sites die ik bezoek zijn Slotforum, Freeslotter.de, Racebaaninfo en Racebaan.com. En wat je zo op internet tegen komt zoals blogs.

Waar kunnen de lezers meer van je zien?
Ik ben actief op slottrack.bbforum.be als kimi En voor de rest niet.

Gerwin, bedankt voor dit interview. Ik hoop dat je snel een mooie vaste racebaan kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *