michel van Lieshout

Interview met Michel van Lieshout

”In het begin vond ik het digitaal slotracen drie keer niks, maar begin daar toch een beetje van terug te komen. Laat ik het zo zeggen: de deur staat op een kier.”

Michel van Lieshout heeft meer dan 25 jaar ervaring in slotracen. Hij heeft op alle merken racebanen gereden en kent veel clubbanen in Nederland en België.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Michel van Lieshout, 57 jaar, getrouwd en 4 kinderen en woonachtig in Leiderdorp. In mijn dagelijks leven werk ik bij een levensverzekering-maatschappij als facilitair medewerker (reeds 37 jaar) in Den Haag. Daarnaast ben ik voorzitter van de SLN en medebestuurslid van Slipstream.

Ben je een autoliefhebber? Volg je de autosport? 
Ja, ik ben een autoliefhebber in de breedste zin van het woord, zoals rallysport, Formule 1, Karting. Ik probeer de autosport zoveel mogelijk te volgen.

michel van Lieshout

Wat was je eerste kennismaking met het slotracen? 
Mijn eerste kennismaking was een Märklin Sprint racebaan gekregen samen met mijn broertje voor Sinterklaas. We hebben avonden lang op de knieën gezeten. Na verloop van de jaren verwaterde dit en kwam slotracen op een laag pitje te staan.

Nadat een kennis een speelgoedzaak had geopend, werd aan mij gevraagd of ik een keer meeging naar PDS in Dordrecht om voorraad te halen voor de winkel. Vervolgens heb ik een keer bij PDS, waar ook een raceclub was, meegereden en ik was verkocht. Ik ben er een aantal jaar lid geweest, maar ben vanwege een meningsverschil daar weggegaan. Met een lid van PDS gingen we toen thuis racen in de woonkamer. We begonnen op 20.00 uur met leggen en konden vaak pas om 23.00 gaan racen. Maar ook iedere keer weer opruimen, dus dat werden steeds latertjes. Later is Arne verhuist en had ruimte voor een permanente baan. Daar heb ik nog jaren gereden totdat hij wederom ging verhuizen. Inmiddels had ik ook al kennis gemaakt met Gerard van Dongen en Robert Duindam. Op uitnodiging van Gerard ook eens bij hem thuis geracet. Was ook weer erg gezellig. We hebben daarna ook bij Frits Corvers thuis gereden en vervolgens om en om bij Gerard of Frits, tot ook hier een beetje de klad in kwam. Na een jaartje niets gedaan te hebben, behalve beurs bezoeken en de 24 uur van Diepenbeek gereden te hebben, ben ik eens wezen kijken bij Slotrace vereniging Slipstream in Zwaanshoek. Daar heb ik snel mijn draai gevonden en sindsdien actief lid van deze vereniging. Dus nu eigenlijk al ruim 25 jaar actief slotracen.

Zoals ik net zei, ben ik al een aantal jaren lid van Slipstream en doe ook landelijk mee met groep5 races. Op deze site staat een uitgebreid stuk over deze club. We hebben weer plaats voor nieuwe leden, dus als je geïnteresseerd ben moet je eens langs komen.

Ga je weleens naar racebaanbeurzen of evenementen? 
Ik ben al jaren lid van Scalextric Liefhebbers Nederland. Sinds een aantal jaren ben ik voorzitter van deze vereniging. Dus ja, ik ga naar alle SLN-beurzen.

Wat is je favoriete merk? 
Ik heb zelf niet echt een favoriet merk, maar als ik in mijn racekoffer kijk is het toch wel Slot.it.

Verzamel je racebaanspullen?
Ja, ik verzamel voornamelijk GT40 van Scalectrix, Rally van Catalunya van Ninco en slotcars van het automerk Seat.

Welke slotcar heb je als laatste aangeschaft?
De gele Ferrari F50 van Ninco is de laatste auto die ik heb gekocht.

Op welke ondergrond race je bij voorkeur? 
Absolute voorkeur is hout. Heerlijk strak rijden en je slotcar is op deze ondergrond perfect af te stellen.

michel van lieshout

Heb je een (vaste) racebaan?
Helaas niet meer. Ik heb destijds de oude Parkzoom 3 racebaan van Gerard van Dongen overgenomen en die in de kelder van mijn ouders geplaatst. Helaas had ik te weinig om daar op te racen, door afstand en tijdgebrek.</p>

Welke randapparatuur gebruik je? 
Ik gebruik meestal een Stealth, MB-slot of een oude Muco regelaar. Voedingen etc. heb ik niet meer nodig in verband met het ontbreken van een eigen slotrace baan.

Heb je een racekoffer?
Ja, en er zit teveel in. Wat er in zit? Onderdelen, gereedschap, chemie, moertjes, boutjes, banden, assen, slepers en een hoop oude meuk. Dit alles om een raceavond zonder problemen door te komen. O ja, natuurlijk ook slotcars voor de competitie bij Slipstream.

Wat is jouw mening over digitaal slotracen?
Aaaiii, pijnlijk onderwerp. In het begin vond ik het digitaal slotracen drie keer niks, maar begin daar toch een beetje van terug te komen. Laat ik het zo zeggen: de deur staat op een kier.

Michel, bedankt voor dit interview. Uit ervaring weet ik dat je een hele snelle racer bent! Als ik dichter in de buurt had gewoond, was ik zeker lid geworden van Slipstream. Het is een geweldig raceclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *