Danny spijkerman Ninco

Interview met Danny Spijkerman

Het is misschien een beetje een cliché, maar mijn favoriete merk is Slot.it.

De meeste slotracers in deze interviewserie zijn de 40 al ruim gepasseerd. In dit interview halen we de gemiddelde leeftijd een stuk omlaag, want ‘tapijtracer’ Danny Spijkerman is 17 jaar. Wij zijn blij dat hij zijn passie voor het slotracen met ons wilt delen.

Interview met Danny Spijkerman

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Danny Spijkerman. Ik ben 17 jaar en volg de opleiding Human Technologie in Rotterdam. Ik woon thuis samen met mijn ouders en mijn oudere zus. Ik heb een krantenwijk, om precies te zijn loop ik er drie. Die heb ik om al mijn hobby’s te kunnen betalen :).

Ben je een autoliefhebber? Volg je de autosport?
Ik volg geen autosport, maar ik ben zeker wel een auto liefhebber. Ik ga vaak samen met mijn oom naar races op Zandvoort of andere race evenementen. Ook sleutel ik vaak samen met mijn oom aan Alfa’s of aan oude motoren.

Wat was je eerste kennismaking met het slotracen?
Ik heb toen ik zo’n 5 jaar was mijn eerste racebaan gekregen. Dit was een achtje met 2 auto’s. Ik weet niet meer welke auto er bij zat, maar ik weet nog wel dat er een schans bij zat en dat de baan vaak is gebruikt.

Race je regelmatig met anderen?
Ik rij meestal in mij eentje. Maar rij ook altijd wel een paar races met andere als mijn baan ligt.

Interview met Danny Spijkerman

Ga je weleens naar racebaanbeurzen of evenementen?
Ik ben al een paar keer naar de slotrace beurs van SLN geweest en ga dit zeker nog meer doen. Voor de rest doe ik niet mee aan races en dergelijke. Ik ben ook geen lid van een club.

Wat is je favoriete racebaanmerk en waarom?
Ik heb nu een digitale Ninco baan, maar ik moet zeggen dat ik stiekem de digitale Carrera banen ook erg mooi vind. Ik vind vooral de mogelijkheden van de digitale Carrera banen mooi en denk dat de ondergrond ook fijn zou rijden.

Verzamel jij racebaanspullen, slotcars, merken?
Nee, ik verzamel geen racebaanspullen. Ik vind het zonde om een auto te kopen en er dan niet mee te rijden. Ik zou het ook niet kunnen weerstaan om deze auto niet te testen of open te schroeven :).

Wat is je favoriete merk voor slotcars?
Het is misschien een beetje een cliché, maar mijn favoriete merk is Slot.it. De auto’s van Slot.it zijn altijd erg mooi gedetailleerd en ze rijden standaard al erg goed. Ook zitten veel van mijn andere auto’s vol met Slot.it onderdelen.

Welke slotcar heb je als laatste aangeschaft? En welke staat er op je verlanglijstje?
De laatste slotcars die ik heb aangeschaft zijn de Slot.it Ford GT40 MKII en de Alfa Romeo TZ2. De auto die ik nog zou willen kopen is de Ferrari 250 GTO.

Op welke ondergrond race je bij voorkeur?
Ik heb allen nog maar op Ninco gereden, dus Ninco.

Interview met Danny Spijkerman

Heb je een vaste racebaan?
Ik heb geen vaste baan. Ik zet eens in de tijd een grote racebaan op in de woonkamer en die licht er dan zo’n 1 a 2 weken. Het voordeel hier van vind ik dat je elke keer een andere baan hebt liggen en je steeds wordt uitgedaagd. Maar een vaste baan lijkt mij ook erg leuk voor later.

Welke randapparatuur gebruik je?
Ik gebruik de standaard Ninco controllers en ik heb de Ninco control tower, en daar op kan je tijdens het racen je positie uitlezen. Ook heb ik een pistop zodat je tijdens het rijden kan tanken.

Heb je een racekoffer en wat zit er in?
Ik heb geen racekoffer, maar sinds kort is de hobbykamer bij ons thuis vrij gekomen en heb ik die ingepikt! Daar heb ik al mijn hobby spullen staan en zo kan ik als mijn baan niet licht wel nog klussen aan de autootjes en alles :).

Interview met Danny Spijkerman

Heb jij een slotrace ergernis?
Af en toe is mijn digitale Ninco baan helemaal van slag en doen verschillende auto’s het opeens helemaal niet meer. Zo heb ik soms wel meer van dat soort gekke fratsen met het digitale systeem. Maar in het algemeen valt alles wel mee en is het allen maar een leuke hobby!

Wat is jouw mening over digitaal slotracen?
Ik heb zelf een digitale baan en vind het erg leuk. Je kunt met meerdere mensen tegelijk racen en omdat je kan wisselen van banen zit er een extra spel element in het racen. Wel vind ik dat analoog ook zo z’n voordelen heeft. Zo moet ik bijvoorbeeld elke auto omchippen en is de betrouwbaarheid van het Ninco systeem ook niet altijd zo goed.

Ben je actief op andere slotracefora? Welke sites bezoek je regelmatig?
Ik kijk vaak op het Slottrack forum. Voor de rest bezoek ik af en toe verschillende andere slotrace sites.

Waar kunnen de lezers meer van je zien?
Ik post eens in de tijd wat op Slottrack. Je kunt mij vinden als ‘Slotrace Danny’.

Danny, bedankt voor dit gesprek. Veel plezier met de racebaanhobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *