blikslager

Interview met Tom Blikslager

Mijn favoriete merken zijn Slot.it en Scalextric, maar ik heb nog veel te ontdekken.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Tom Blikslager en ik ben 56 jaar oud. Ik heb een commerciële functie in consumentengoederen.

Ben je een autoliefhebber? Volg je de autosport?
Van kinds af aan ben ik een groot autoliefhebber. Ik bezit een klassieker uit 1933, een TATRA 57. Deze auto heb ik al meer dan 25 jaar. Ik ben ook altijd behoorlijk actief geweest in het clubleven. Een aantal jaren ben ik voorzitter geweest van de Pionier Automobielen club.

Wat was je eerste kennismaking met het slotracen?
Het is met een geintje begonnen. Ik had tegen mijn vrouw ooit eens gezegd dat ik ooit eens een racebaan wilde hebben. Als kind is me dat nooit gelukt. Mijn vrouw zag op een gegeven moment bij de LIDL een Carrera Go baan liggen en heeft die toen bij wijze van grap toen gekocht. Die doos heeft toen jaren op mijn kantoor gelegen boven op een kast als een soort trofee. Op een gegeven moment eens een baan uitgelegd, maar dat kon me toen niet echt boeien. De boel weer opgeruimd en daarbij gelaten.

Op een bepaald moment was ik in de stad (Rotterdam) en wandelde eens bij Meijer & Blessing binnen. Daar werd ik toen geattendeerd op het merk Kyosho D43. Ik kocht daar een Porsche Gt3 van en toen is het snel gegaan. Baan uitgebreid , meerdere auto’s en vervolgens een vaste baan. Maar al vrij snel liep ik toch beperkingen op, want ik graag zelf auto’s bouwen en dat gaat met schaal 1:43 toch minder goed. Er is gewoon te weinig te krijgen en je mist ook ruimte in die carrosserieën om er iets van te maken. Vervolgens na lange wikken en wegen over gegaan op Scalextric en dat bevalt me zeer goed.

Ben je lid van een slotraceclub?
Nee, niet echt.

Race je regelmatig met anderen?
Eigenlijk nooit, ik rijd wel veel ronden op tijd, maar besteed verder veel aandacht aan baan opbouw en de bouw van auto’s.

Ga je weleens naar racebaanbeurzen of evenementen?
Nee, nog niet gedaan.

Verzamel je racebaanspullen?
Ja, eigenlijk wel maar nog niet zo lang. Ik ben nu bezig om de scenery voor een Scalextric jaren 60 bij mekaar aan het verzamelen. En dan zullen de boeken ook volgen. Want ik lees graag over dit soort dingen. Over de klassieke auto’s heb ik ook al een aardige bibliotheek opgebouwd, dus dan volgt de slotcar ook wel.

Wat is je favoriete merk voor slotcars?
Mijn favoriete merken zijn Slot.it en Scalextric, maar ik heb nog veel te ontdekken.

Welke slotcar heb je als laatste aangeschaft?
De Jaguar van Slot.it is mijn laatste auto. Ik vind het ook leuk om te knutselen. Ik ben een Auto Union aan het bouwen.

Op welke ondergrond race je bij voorkeur?
Tot nu toe is dat plastic van Scalextric, maar ik vond de harde ondergrond van Carrera Go ook niet verkeerd.

blikslager
Heb je een (vaste) racebaan?
Ja ik heb een vaste baan, iets van 4,5 bij 2,5 meter. Ik ben er nog mee bezig. In de toekomst zal de racebaan verder geperfectioneerd worden.

Welke randapparatuur gebruik je?
Ik heb pas een een Ninco Ntronic regelaar gekocht, die bevalt erg goed.

Wat is jouw mening over digitaal slotracen?
Met digitaal slotracen heb ik geen ervaring. Ik denk ook niet dat ik er aan ga beginnen.

Ben je actief op slotracefora? Welke sites bezoek je regelmatig?
Nog niet echt, maar gaat wel komen, vrees ik. Ik heb het virus onder de leden, dus wil mijn kennis uitbreiden.

Tom, bedankt voor dit interview. Veel plezier met de racebaanhobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *