klaas bos

Interview met Klaas Bos

We hebben met de klanten besloten om te proberen de 35 jaar vol te maken, als de gezondheid het toelaat.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Klaas Bos, geboren te putten op 24 mei 1955. Ik wilde naar de LTS maar mijn vader heeft me letterlijk naar de Mavo geschopt en die heb ik dus met succes afgerond. Nu ben ik samen met mijn vrouw Evelien eigenaar van de Slotraceshop in putten. De Slotraceshop is een fysieke racebaanwinkel en webshop.

Waarom ben je een racebaanwinkel begonnen?
Dat is geen vooropgezet plan geweest. Ik was motorfietsmonteur maar door mijn verslechterde gezondheid moest ik iets anders gaan doen. Omdat ik toch al hobbymatig slotrace H0-spul verkocht, zijn we toen met “Van Alles Wat” begonnen. We verkochten, zoals de naam al vermeldt, van alles en nog wat. In het begin verkochten we nog niet veel slotracespullen, maar dat werd als maar meer. Tien jaar geleden heb ik mijn vrouw bij de zaak ingenomen en zijn een VOF begonnen en zijn we overgestapt op alleen slotrace en aanverwante artikelen.

Jullie bestaan dit jaar 25 jaar. Dit is gevierd. Hoe was het jubileum?
Het 25 jaar jubileum was een groot succes. Het was een zeer gezellig en druk. We hebben ongeveer 250 bezoekers gehad en we danken iedereen die aanwezig was voor deze gezellige dag. Iedereen genoot van de snacks en het gezelschap.

We hebben met de klanten besloten om te proberen de 35 jaar vol te maken, als de gezondheid het toelaat. Ik ben dan onderhand 70 jaar en dan moet het mooi genoeg zijn geweest.

winkel klaas bos

Ben je een autoliefhebber? Volg je de autosport?
Mijn hart gaat uit naar de motorsport, maar de formule 1 volg ik ook via de televisie.

Wat was je eerste kennismaking met het slotracen?
De eerste kennismaking met het slotracen gaat terug naar mijn jeugd. Mijn vader verkocht vroeger benzine van Shell en daar kregen we bij elke liter die verkocht werd punten en op die punten konden we Scalextric racebaan spullen krijgen. Ik had dus een hele grote Scalextric racebaan op zolder.

Ben je lid van een slotraceclub?
Nee, ik ben geen lid van een slotraceclub, want werk en plezier gaan een beetje moeilijk samen.

Ga je weleens naar racebaanbeurzen of evenementen?
Met veel plezier en eens per jaar rijden we met de hele familie een snertrace bij club “het kasje”. Ik sta natuurlijk voor mijn werk op de SLN-beurzen met een deel van mijn assortiment.

winkel klaas bos

Wat is je favoriete merk?
Ik heb geen favoriet merk, maar ieder merk heeft zijn eigen goede en slechte kanten.

Verzamel je racebaanspullen?
Nee, nu niet meer. Vroeger heb ik ho auto’s gespaard van Faller, Tyco Aurora en andere merken.

Op welke ondergrond race je bij voorkeur?
Ik race bij voorkeur op hout.

Heb je een (vaste) racebaan?
Ja, ik heb een houten baan, maar die is nog niet opgebouwd. Sinds kort hebben we een verdieping op de zaak, dus nu hebben we de ruimte.

Welke randapparatuur gebruik je?
Ik gebruik regelaars van DS Racing. De trafo is van een onbekend werk. Voor de rondentelling gebruik is het systeem van Bepfe.

Heb je een racekoffer en wat zit er in?
Ik heb een hele grote racekoffer, met bijna alles erin.

Wat is jouw mening over digitaal slotracen?
Waarschijnlijk heeft het digitale slotracen wel de toekomst, want het brengt meer speelelementen. Maar ik ben denk ik nog een beetje ouderwets.

Ben je actief op slotracefora?
Nee.

Waar kunnen de lezers meer van je zien?
De lezers van Racebaaninfo.nl kunnen terecht op de site van mijn winkel, Slotraceshop.nl. Daarnaast hebben wij een Facebookpagina.