carrera carrera

Boek: ‘Carrera Carrera’

Carrera is een merk dat heel veel fans in Duitsland en Oostenrijk heeft. Maar ook in Nederland zie je dat steeds meer racers het digitale racebaansysteem van Carrera omarmen. De meeste slotracers richten zich op de schaal 1:32. Er zijn ook hobbyisten die 1:24 racen met vaak (deels) eigen gebouwde modellen. Ook de auteur van het boek ‘Carrera Carrera’ is zo’n enthousiasteling. Zijn passie voor het het slotracen spat van de beelden af.

Een nieuw boek over Carrera.

Carrera door de ogen van Holger Gruss. Topfotografie en slotracen gaan samen!

Dit boek is onderdeel van een kunstproject. De kwaliteit van de foto’s en de wijze waarop het onderwerp wordt benaderd, bewijzen dat het hier om kunst gaat. De Duitser Holger Gruss heeft een bijzonder boek over slotracen gemaakt. Uniek in zijn soort. Carrera, Carrera bevat geen teksten, maar alleen hoogwaardige foto’s. De afbeeldingen van de 1:24 slotcars zijn genomen op een racebaan met scenery. Daarnaast zijn er pitspoezen gefotografeerd op het Rockingham Circuit en de Nürnbergring.

Uit het boek blijkt de passie voor het slotracen: “…that you can hear the tiny racing cars zoom right by you.”

Backstage ScaleRig
Om in de stemming te komen, kun je deze film bekijken.

Bezoek ook de website van ScaleRig, want deze staat vol met sfeervolle foto’s. De ‘backstage’ foto’s geven een goede indruk hoe het boek tot stand is gekomen. De racebaan die door de fotograaf is gebruikt, wordt ook in beeld gebracht. Dit moet je zien. Kijk op de site.

Carrera Carrera

Carrera, Carrera

“Carrera im 18cm x 18cm Leinencover mit Buchumschlag. …rasante Kamerafahrten durch eine verkleinerte Welt.”

“Carrera ist die erste Fotobuch-Edition des Kunstprojekts ScaleRig®.”

Bestel het boek bij Blurb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *