Slotracen in 2014

2014 was voor veel mensen een bewogen jaar. Ook voor mij. Ik ga je niet lastig vallen met mijn persoonlijke perikelen, maar we richten ons op het slotracen.
Het eerste half jaar heb ik niets gedaan aan de hobby. In de zomer kreeg ik het virus weer te pakken. Ik begon aan het restylen van mijn website. Eind augustus was het klaar. Ik ben zelf zeer tevreden met het ontwerp. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.
Na een maandje werd ik door Marc Stouten uitgenodigd om bij hem te racen en een artikel te schrijven over zijn fraaie racebaan Het Souterrain.

Sindsdien racen we regelmatig samen. Bandenspecialist Marc B., Timon en Martin zijn ook regelmatig van de partij. Het racen vindt altijd plaats in een prettige sfeer. We racen om te winnen, maar het blijft altijd sportief.
Ik heb in oktober ook een bezoek gebracht aan de slotraceclub in Scheveningen. Ik maakte daar kennis met de leden van de club en een paar anderen, zoals Alexander Grijpma (Aka Geinslot). Alexander vertelde mij alles over de nieuwe 1:24klasse met Formule 1 auto’s.
SRC Scheveningen is een leuke club voor mensen die met 1:24 auto’s racen.
Een maand later was ik deelnemer van de jubileumrace van de raceclub Slipstream. Dit is een hele leuke slotraceclub waar met 1:32 auto’s geracet wordt. De sfeer is daar gezellig en sportief. Het was een leuke ervaring om weer eens op een grote clubbaan te racen.
In de tussentijd was ik ook begonnen aan de bouw van een racebaan. Eerst was ik van plan om een demontabele houtenbaan te maken. Maar in mijn huis heb ik niet echt de plek om een racebaan te frezen. En daarnaast had ik toch behoefte aan een vaste racebaan. Ik heb niet veel plek maar op de vide moest een racebaan komen. Daarvoor besloot ik mijn plastic Ninco baanstukken te gebruiken. De eerste tafel beviel niet en brak ik al af na twee weken racen. Een record in racebaanland denk ik. Binnen een paar dagen stond er een nieuwe tafel. De nieuwe racebaan wordt een thema racebaan. De naam is Urbex. Op mijn site heb ik hier al over geschreven.
Het komende jaar ga ik verder met het aanbrengen van scenery op mijn racebaan. Ik ga nog naar slotracers toe voor een rapportage voor mijn site.
Daarnaast hoop ik nog veel avonden bij Marc Stouten te racen en zal af en toe mijn gezicht bij racebaanclubs laten zien.

Ik wens iedereen een heel goed en vooral gezond 2015 met veel racebaanplezier. 

Een gedachte over “Slotracen in 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *