Robert Schleicher

Robert Schleicher is een bekende auteur van racebaanboeken. In de jaren zestig schreef Robert Schleicher al twee boeken over het slotracen. Het eerste boek, Model road racing handbook, is uitgebracht in 1967. In 1979 verscheen Radio control and tabletop model car racing. Zoals de titel al aangeeft, behandelt het boek zowel racebanen als radiografisch bestuurbare auto’s.

Sinds 2001 heeft hij nog vier boeken geschreven. Schleicher is niet alleen auteur van vier boeken over het moderne racen, maar is ook hoofdredacteur van het tijdschrift Modelcar racing.

De eerste uitgave van het ModelCarRacing verscheen in 2002. Het blad, dat zesmaal per jaar verschijnt, voorziet in een grote behoefte en is zeer populair in Amerika en Canada. In beide landen is het blad verkrijgbaar in de winkel. Van dit tijdschrift zijn al meer dan 75 edities verschenen.

In het tijdschrift staan veel interessante artikelen. Naast de gebruikelijke testverslagen besteedt de redacteur veel aandacht aan het verbeteren van modellen. Schleicher kan als geen ander auto’s modeleren tot ze exact gelijk zijn aan het origineel. Het tijdschrift is ook digitaal (iPad) verkrijgbaar.

De boeken die Schleicher de afgelopen jaren heeft geschreven, zijn min of meer een weergave van de inhoud van het tijdschrift, aangevuld met artikelen over regelaars, de merken enz.

Robert Schleicher bewijst de racebaanhobby een dienst met de uitgaven.

De zeer informatieve uitgave Racing and collecting slot cars verscheen in 2001. Een jaar later werd het boek Slot car bible uitgegeven.

In 2005 werd een nieuw boek aan de reeks toegevoegd. De titel luidt Slot car racing. Dit laatste boek is de beste uit de reeks omdat het zeer compleet en overzichtelijk is.

Racing and collecting slot cars. St. Paul : Motorbooks International, 2001. 127 p., ill. ; 28 cm. ISBN 0760310246.

Slot car bible. St. Paul : Motorbooks International, 2002. 231 p., ill. ; 27 cm. ISBN  0760311536.

Slot car racing. St. Paul : Motorbooks International, 2005. 231 p., ill. ; 28 cm. ISBN 0760321019.

Slot Car Racing in the Digital Age is het laatste boek dat Robert Schleicher heeft geschreven. Binnenkort kom ik hier op terug.

De boeken, die de tand des tijds doorstaan, zijn onder andere bij Amazon.com en Bol.com verkrijgbaar.

Het is mij niet bekend of Robert Schleicher een nieuw racebaanboek op stapel heeft staan. Zijn laatste boek, over treinen, dateert van 2011. Hij is nog steeds actief, want iedere twee maanden schrijft hij het Modelcar racing vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *