De racebaan van Luckypower

Luckypower mailde mij vorige week foto’s van zijn ‘low budget’ racebaan. Luckypower vertelt zelf wat de bedoeling van zijn racebaan is, van wie hij tips heeft ontvangen en hoeveel het één en ander gekost heeft.

Luckypower of zijn racebaan:
“De racebaan is tot stand gekomen met medewerking en tips van MercA, HvanD, Rene van RHslotracing en Max.

Doel van de baan: Lowbudget, moet zo aan de kant kunnen worden gezet zonder dat er wat afvalt maar moet wel goed rijden! Er mag niks boven de baankanten uitsteken ivm met opslag plat tegen de muur. Geld uitgeven doe ik liever aan een regelaar of goede auto’s. De baan is geheel vastgeschroefd op de platen (nokjes ad zijkant baandelen) en verzonken. Over de schroeven is zwarte isolatietape geplakt en witblauwe tape voor curbstones. Op de baandelen zelf witte lijnen met permanentmarker. Voor de rest ook alles vastgeschroefd/gelijmd. Elk spoor is apart gevoed, gewoon door std aansluitbaandelen te gebruiken en aan te passen. Elk soort regelaar kan worden aangesloten dmv verloopstekkertjes (installatiedraad in de baandelen met daaraan female banaanstekkers). Afmetingen totale tafel; 2.85 x 122.

Gebruikte materialen: Fleischmann 2e hands baandelen (kosten bijna niks) alles opgepoetst, rijdt super en geleid zeer goed. Incl de regelaars met rem maar die worden vervangen door betere regelaars. 2 stuks regelbare trafo (pds 2 ampere), 2e hands, 10 euro per stuk.
Hout (al het hout is afval van de bouwmarkt, grote stukken spaanplaat (had ik geluk mee) en stroken mdf. Alleen de balkjes ad onderkant zijn gekocht (ongeveer 15 euro)
Paar rolletjes isolatietape (10 euro ongeveer). Permanentmarker wit. Bus isolatieschuim (tip action 3 euro). Behanglijm voor papier-maché. Houtlijm. Secondelijm. Grasmatje action (1,30 euro) voor struikjes). Resten verf van thuis en bekenden (iedere heeft wel wat restjes). Reclamestickers en logo’s van internet. Zakje strooigras 2 euro. Flink wat schroeven. Kartonnen rolletjes voor bandenstapels. Stukken foam uit verpakking van een of ander apparaat voor afscheiding bocht en opvangen auto’s. Zo heb ik het ongeveer wel. Ik zit denk nog ruim onder de 100 euro inclusief 2 regelbare voedingen en std regelaars.

Volgende stappen worden nog genomen: Er zijn plekken vrijgehouden voor wat los neer te zetten, zoals tribunes. Eigen opklapbare poten per tafel. En natuurlijk komt er ook een tussendeel om de rechte stukken te verlengen, wellicht in de vorm van een soort brug tussen de 2 delen.”

Kortom, die Luckypower is goed bezig! Bedankt voor je bijdrage.

2 gedachten over “De racebaan van Luckypower”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *