‘Racebaan.kommerenkwel’

Op dit moment ben ik mijn oude artikelen (over een periode van 6 jaar) aan het bekijken of het de moeite waard is deze opnieuw te publiceren. Ik kwam een leuk stukje tegen over Racebaan.com. Op 17 mei 2007 schreef ik het volgende:

Racebaansites
Ieder half jaar geef ik ongevraagd mijn mening over de Nederlandstalige racebaanwebsites.

We beginnen dit jaar met Racebaan.com. Deze website bestaat zoals we allemaal weten al jaren. De vorige eigenaar heeft de site tot grote hoogte gebracht. De nieuwe eigenaren weten het niveau hoog te houden, maar ik mis hun persoonlijke inbreng. Ik vind dat het tijd wordt voor een re-design, maar wie ben ik om daar iets over te zeggen.
….
Let wel, dit is opbouwende kritiek. Racebaan.com is top, en dat moet zo blijven!

Wat de oorzaak ook is, het is jammer dat het zo bergafwaarts is gegaan met Racebaan.com. Om Steffer te citeren, het is ‘Racebaan.kommerenkwel’.

Het is triest te zien hoe er wordt omgegaan met ons racebaanhistorische erfgoed!

Het is niet mijn bedoeling om Racebaan.com te ‘bashen’, maar ik hoop dat ze de site (gratis) overdoen aan mensen die wel tijd aan een dergelijke site kunnen en willen besteden. Een andere suggestie is paar mensen zoeken om mee samen te werken. Ik ben dat niet, laat dat duidelijk zijn, want ik doe graag mijn eigen ding. Het zouden mensen moeten zijn die met een ‘open mind’ allerlei aspecten van het racen willen belichten. Het kost erg veel tijd, laat dat een waarschuwing zijn. Ik hoop dat het huidige Team Racebaan.com tot inzicht komt dat ze het niet alleen kunnen en dat ze hulp inroepen van andere (jonge) racebaanhobbyisten. Ik hoop dat het licht wordt gezien en dat de site niet verloren gaat.

Ik denk dat ik niet alleen namens mijzelf spreek (of preek), maar ook namens vele andere enthousiaste slotracers. We missen Racebaan.com in volle glorie!

5 gedachten over “‘Racebaan.kommerenkwel’”

 1. Ik denk sowieso dat Racebaan.com, wilt het nog goed komen, een nieuwe start met een nieuwe layout moeten moeten maken. Ik had al eerder een mailwisseling gehad met 1 vd eigenaars en met hem, op mijn weblog gemelde negatieve reacties, besproken. Daar was hij niet echt blij mee. Wat ik nou zo jammer vind is dat ze niet of minimaal kenbaar maken waarom het weer een tijdje heeft stilgestaan…en ook nog eens achteraf….dan zijn de meeste al afgehaakt… Zou je dat vooraf doen dan wekt dat nog enigzins sympathie op en zou je evt met hulp van anderen op een lager nivo verder kunnen gaan. Ook nu weten we niet wat de reden is, we kunnen weer alleen gissen….

 2. racebaan.com heb ik helaas al ruime tijd uit mijn favorieten verwijderd daar het voor mij zeer geen waarde meer had om hem onder mijn favorieten te handhaven. Ik werd iedere keer geconfronteerd tegen eenzelfde pagina aan te kijken waar niets of niks aan veranderd was. Jammer natuurlijk want het was een top site waar ikzelf ook mijn steentje aan heb kunnen bijdragen. Het klinkt hard om te zeggen maar ik zou zeggen opdoeken die hap of inderdaad gratis overdoen aan iemand die er plezier aan beleefd.

 3. Eens met Stef en F2 (en met de vorige eigenaar, die ik toevallig zeer recent ook gesproken heb), je moet zoiets goed doen of niet. De huidige eigenaren waren wellicht van goede wil, maar hebben tijdsbeslag en energie volstrekt verkeerd ingeschat en zo racebaan.com om zeep geholpen. Jammer, of hachelijk?

 4. Ongetwijfeld hachelijk Frank :-), maar het meest spijtige blijf ik vinden dat een aantal keren wordt aangegeven dat door diverse omstandigheden updates zijn achtergebleven, maar dat het nu weer vaart zal maken … en dat blijft dan weer uit.
  Let wel: dit is geen veroordeling naar de huidige kartrekkers, ik geef alleen aan hoe het (bij mij) jammergenoeg overkomt.
  Hopelijk verandert wel wat in de toekomst, want de informatie die op de website staat is voor de hobbiest zeer waardevol.

 5. Bedankt voor de uitgebreide reacties. Het is duidelijk dat dit onder de lezers van deze blog leeft. Ik heb ook veel directe mails hierover ontvangen. Misschien is een nieuw ontwerp niet nodig. Met het veranderen van de kleurcodes en nieuw logo kom je al heel ver. Een uurtje werk, meer niet. En dan gewoon wekelijks een artikeltje. Dat is de site er zo weer bovenop.
  We wensen Team Racebaan veel wijsheid toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *