Het Racebaanboek

Het Racebaanboek

Het Racebaanboek is een gratis
E-book over alle facetten van de racebaanhobby.

Racebaaninfo.nl – JeeWee over slotcars en racebanen | Bekijk Racebaaninfo ook op Facebook

Het Racebaanboek

Het Racebaanboek is een gratis E-book (Pdf file) van meer dan 90 pagina's en is gericht op beginners en gevorderden die (nog) meer plezier en succes willen hebben met het racen en met slotcars.

Download Het Racebaanboek

In 2011 is eerste editie van Het Racebaanboek gepubliceerd.
In 2014 zijn alle teksten geactualiseerd.

De indeling van Het Racebaanboek

Dit boek is opgedeeld in vijf delen.

In het eerste deel introduceert de auteur zichzelf, zodat je weet hoe hij de racebaanhobby beleeft. Daarna wordt het slotracen in algemene zin behandeld. Vervolgens worden de verschillende facetten van de racebaan uitgelegd. Ook in dit derde deel, vanaf de keuze van een racebaansysteem tot het onderhouden van een permanent opgestelde racebaan, worden de verschillende oonderwerpen in dit hoofdstuk uitvoerig uiteengezet. Vervolgens komen wetenswaardigheden van de racebaanauto’s aan bod en wordt het boek afgesloten met informatie over tijdschriften en websites.

De onderwerpen in Het Racebaanboek

Download Het Racebaanboek

Het Racebaanboek

Over de auteur

Het Racebaanboek is geschreven door Jan Willem van Capelleveen (1966). In racebaankringen is hij bekend met de nickname JeeWee.

Op negenjarige leeftijd kreeg hij voor zijn verjaardag een Fleischmann-racebaan. Vanaf dat moment werd iedere vakantie de racebaan uitgelegd op het tapijt in de woonkamer. Met vriendjes racete JeeWee zeer fanatiek. Tot hij een jaar of vijftien was, toen gingen de baanstukken en modellen in een doos en werd deze op zolder opgeborgen.

In 2001 herontdekte JeeWee het slotracen. Na een weekje racen met een racebaan van het merk Ninco kreeg JeeWee het racebaanvirus volledig te pakken. Al snel begon JeeWee te schrijven over de hobby. Eerst op een weblog Racebaannieuws.blogspot.com en daarna op zijn site Racebaaninfo.nl. Naast deze website blogt JeeWee over het slotracen op Racebaaninfo.blogspot.com.

Download Het Racebaanboek

Gepubliceerd op 10 juni 2015

Auteur: Jan Willem van Capelleveen / @jwvcapelleveen

Like en volg Racebaaninfo.nl op Facebook

3 leessuggesties:

15 jaar slotraceclub Slipstream

Klasse1Slotracing: Formule 1 op schaal 1:24

Racen in Het Souterrain