Interview met Steve Serneels

Interview met Steve Serneels

"Je betaalt voor elke slotcar toch een redelijke bedrag en sommige merken lappen het nog steeds aan hun laars om rechte wielen te maken."

Racebaaninfo.nl – JeeWee over slotcars en racebanen | Bekijk Racebaaninfo ook op Facebook

Interview

Interview met Steve Serneels

Wij kennen hem onder zijn schuilnaam "Hiuy". Steve Serneels is een gepassioneerd verzamelaar van slotcars van Slot.it en Sideways. Lees zijn visie op de racebaanhobby.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Steve Serneels aka hiuy op alle forums. Ik ben 33 jaar en IT-technieker van beroep, begonnen in mijn jonge jaren als carrosserie-hersteller.

Ben je een autoliefhebber? Volg je de autosport?

Zeker en vast een autoliefhebber en vooral voor de Group C en Group 5 wagens heb ik een zwak. Le Mans volg ik elk jaar net zoals elke F1 race. Ook pik ik hier en daar wel een race mee op televisie.

Interview met Steve Serneels

Wat was je eerste kennismaking met het slotracen?

Als ik mij goed herinner was dit op men 10de verjaardag, papa kwam thuis met een mooie Salextric baan. De Le Mans set met Porsche en Jaguar Group C was het.

Race je regelmatig met anderen?

Om de 3 weken heb ik hier een race tussen vrienden op de thuisbaan. Ik zit ook in de DSCA slotrace club in Mechelen, al ben ik door de drukte dit jaar nog niet veel kunnen komen spijtig genoeg. Ook doe ik al een aantal jaar mee met een paar 24u race's in Brussel en vorige jaren ook in Diepenbeek bij Otoclubje.

Interview met Steve Serneels

Ga je weleens naar racebaanbeurzen of evenementen?

Zeker elk jaar minimum 1 keer naar de beurs in houten, en soms heb ik er dan ook een tafeltje om wat spullen van de hand te doen. In Frankrijk ben ik ook al geweest volgende op de agenda staat Duitsland.

Wat is je favoriete racebaanmerk en waarom?

Moet eerlijk zijn heb niet echt een favoriet merk van baan. Ik vind ze allemaal zeer leuke eigenschappen hebben op zich, ik rijd zelf ook zo wat op elke baan. Op Ninco rijd ik af en toe en is lekker grof en hobbelig. De Carrera baan is ook prettig is goed strak en veel grip. Fleischmann vind ik zelfde als Carrera want ligt ook goed strak veel grip. Scalextric spijtig voor de lage diepte voor de sleperschoen, anders leuke baan wel.

Interview met Steve Serneels

Verzamel jij racebaanspullen, slotcars, merken?

Zelf ben ik een verzamelaar en dan alles van 2 slotrace merken. Hoofdzakelijk is het alles van het merk Slot.it maar Sideways is er sinds een tijdje bijgekomen. Beide merken zijn van zeer hoog detail en rijden nog zeer fijn ook zonder enig sleutelen . Om nu alle auto's bij elkaar te krijgen wat niet makkelijk is heb ik altijd de hulp van Jacqueline & Guus bij Slotracing2go.

Wat is je favoriete merk voor slotcars?

Slot.it de auto's die ze maken liggen altijd recht in men smaak. Ook hebben ze een heel assortie aan upgrade parts voor je slotcars naar je eigen smaak aan te passen. Zelf bouw ik ook heel veel, plastiek of resin kits het maakt me niet uit.

Welke slotcar heb je als laatste aangeschaft? En welke staat er op je verlanglijstje?

Laatste die er bij is gekomen is de Leyton House Porsche van Slot.it. Porsche 962C 85 - Le Mans 1987 G.FouchÈ F.Konrad W.Taylor. Boven op mijn verlanglijstje staat een witte Blaupunkt Porsche van Slot.it, Porsche 962C - 3de Lee Mans 1988, J."Winter" - F.Jelinski - S.Dickens.

Op welke ondergrond race je bij voorkeur?

Een houten racebaan is mijn voorkeur, want het ligt lekker strak.

Interview met Steve Serneels

Heb je een vaste racebaan? Wat is het thema, vorm, idee erachter?

Vaste baan heb ik, een thema zit er niet echt op maar ga het niet al te rommelig maken. Ik heb dik 10 jaar op Ninco gereden maar een goede tijd geleden heb ik de stap naar MDF genomen, en tot op de dag vandaag heb ik er nog geen enkel spijt van, ligt heel strak dat hout. De baan is helemaal nog niet af maar heb alles al wel om hem helemaal af te werken, en dit zal deze winter zijn. Ik heb er een 3 baans van gemaakt en in het midden zit er een bescheiden versmalling.

Interview met Steve Serneels

Welke randapparatuur gebruik je?

Als regelaar gebruik ik de elektronische NSR2001 en ook 1 reserve voor de 24u race. Voor thuis hangt er ook nog een extra slot-it controller, samen met een grote regelbare Velleman voeding. Sinds kort heb ik ook een van mijn grootste aanwinsten gekocht voor het slotracen , een Vertex Velleman K8400 3D printer. Hier print ik nu al heel mooie en functioneel geslaagde chassis mee. Eer zijn nu een paar chassis verzonden naar de U.K. van het 2de design en in Nederland moeten er ook al een paar zijn van het eerste design om te testen. Deze komende week wordt er een website opgestart waar alle producten die ik aanbied op aangekocht kunnen worden. Dus op het Nederlandstalig forum zal er zeker een update volgen hieromtrent.

Interview met Steve Serneels

Heb je een racekoffer en wat zit er in?

Ik heb zeker een racekoffer, wat er in zit hangt af van de opkomende race of training. Meestal een 4 tal GT3 ' een 5 tal classic's een paar group c's en een aantal Racer resin auto's. Ook af en toe een project dat nog in bouwstadium zit maar dat je dat toch wel wilt laten zien aan de jongens.

Interview met Steve Serneels

Heb jij een slotrace ergernis?

De kromheid van sommige plastiek wielen op slotrace auto's. Je betaalt voor elke slotcar toch een redelijke bedrag en sommige merken lappen het nog steeds aan hun laars om rechte wielen te maken.

Wat is jouw mening over digitaal slotracen?

Zeer leuk en spannend, we hebben op de club jaren een digitale Ninco baan gehad. Deze was wel niet helemaal origineel meer van software en firmware maar deed het heel goed. Reden dat deze weg is gegaan is de te hoge instapkost voor nieuwe leden.

Ben je actief op andere slotracefora? Welke sites bezoek je regelmatig?

Op het Nederlandstalig en het internationaal slotforum kom ik elke dag wel, net zoal op Slotcartoday daar heb je toch elke 2 dagen het laatste nieuws op slotrace gebied. Slotcarillustrated en Italiaslot bezoek ik ook regelmatig net zoals Racebaaninfo.

Waar kunnen de lezers meer van je zien?

Ook weer op het Nederlands talig en het internationaal slotforum zet ik alle bouwverslagen en projecten onder de naam Hiuy. Nu moeten we natuurlijk wel opnieuw beginnen bij het NL talig forum door een ongelukkig voorval dat het oude forum weg is. En zoals aanghaald ben ik aan een website bezig, deze zal ik op het forum bekend maken binnenkort.

Wie stel jij voor om te interviewen voor deze site?

JPS van op het NL forum, hij maakt moet ik zeggen toch hele mooie wagens.

Steve, bedankt voor dit interview. Fijn dat je jouw passie voor het slotracen met ons wilde delen.

Stuur een e-mail als je ook geïnteresseerd bent in een vraaggesprek met Racebaaninfo.nl.

Gepubliceerd op 11 november 2015

Auteur: Jan Willem van Capelleveen / @jwvcapelleveen

Like en volg Racebaaninfo.nl op Facebook

3 leessuggesties:

Interview met Alphons van Meerendonk

Interview met Klaas Bos

Interview met Marc Brevoord